-
De Komkommer
Vers of eerst nog in het Zuur
De
Komkommer kan je zelf goed zaaien en het oogsten is ook niet het moeilijkste van deze groente. Hoe je daarna de Komkommer wil gaan eten is helemaal aan jou
natuurlijk.
Vanaf Februari kan men binnenshuis zaaien in een verwarmde hobbykas of in een zaaibakje.
Eén keer verspenen wanneer de plantjes ongeveer 6 cm. groot zijn en uitplanten in turfpotjes, deze zet je later
eenvoudig met turfpotje en al over in de volle grond of in stenen potten buiten. Let wel op de temperatuur, dus eind mei zal het zeker wel worden.
In de volle grond in regels zaaien en na enige tijd de overtollige plantjes weghalen ofwel uitdunnen. Tijdens de groei de 'ranken' beurtelings
naar links en naar rechts leggen. Zelf ben ik
voorstander van het kweken in potten of balkonbakken welke op een meter hoogte kunnen worden geplaatst, beter voor het lichaam en je zou de plant
dan ook kunnen laten hangen wat ook weer erg sierlijk kan zijn.
In het begin worden de eerste zes à zeven bladoksels weggeknipt, zowel
zijscheuten als bloemen. Zo krijgen de bladeren de kans voldoende massa te vormen en kan de volgende bloem een mooie vrucht vormen. Hierna blijf je de
plant regelmatig "uitdunnen" en zo zorg je voor heerlijke volle Komkommers.
Zaden zijn het hele jaar door te koop en inzaaien kan ook een groot deel van het jaar. Dan wel binnen op de vensterbank of in een warme serre,
maar ook voor buiten zijn er verschillende maanden goed om te zaaien.
Klik hier rechts op de foto om te bestellen.
Als altijd valt of staat de oogst met de omstandigheden van de omgeving
zoals de temperatuur en vochtigheid/zonneschijn buiten en van jouw eigen mogelijkheden binnen. De Komkommer houdt van een goed zonnige en windvrije standplaats.
Meer
informatie vindt je op mijn Website !
Shop !
Home !