lavendula


Mobiel en Tablets
Bestellen
Wie ben ik, Wat doe ik
Waar ben ik
Persoonlijke noot
Tips en Trucs
Even Apart, Giftig
Speciale aandacht
Wereldse Wensen
De Plantenmarkt
Zelf Zaden Opkweken


waterkraan

Mail mij
2 voeten in het zand


home pagehome

edible garden Aardbeien aardbei op strobed

Citroenen citrusboom

Druivenstruik druif

Kiwi kiwibes bloemen

Passievruchten passieflora

Tomaten tomaat van eigen bodem

Verse Vijgen vijgenboom

De eetbare tuin
apart onder de loep

Wat er allemaal op en om het huis kan groeien.

Het idee voor de eetbare tuin is ontstaan door wat mij al wandelend door Amsterdam is opgevallen. Er groeien in veel van de geveltuinen en op de balkons op het zuiden vaak een Druif of een Passieflora. Ook Citrus boompjes zijn steeds vaker te zien in de relatief kleine tuinen van Amsterdam en zelfs de Vijgenboom groeit uitstekend in de geveltuinen.
De Passiebloem is natuurlijk vooral vanwege zijn zeer uitbundige bloei van de vroege zomer tot in de late herfst erg populair. Toch zijn na een aantal jaren de vruchten eetbaar, al hebben deze een licht zure smaak maar geuren wel heerlijk en zijn in een luchtige mousse heerlijk fris.
Mijn interesse gaat sinds begin 2010 ook uit naar de meer onbekende groenten en vruchten, de zogenaamde vergeten Groenten
Voor deze groenten, en nu ook het vergeten of nooit geweten Fruit is er de laatste 2 jaar een enorme groei in belangstelling voor gekomen.
Veel van deze oude soorten zijn nog steeds als zaden in de handel te koop.
Misschien is het belangrijkste van de groente en fruitplanten wel dat ze op de meest zonnige plek buiten komen te staan om zo het beste en lekkerste resultaat te krijgen.
Op deze bladzijde staan van een aantal heerlijke eetbare groenten en vruchten aparte bladzijdes achter de link in de rechterkolom.
Het is namelijk heel goed mogelijk om deze heerlijkheden zelf te laten groeien en in te passen in een reeds bestaande tuin of deze een plekje op het balkon of dakterras te geven.
Ik doe mijn best om tijd vrij te maken om meer lekkere of juist leuke groenten en fruit soorten verder toe te lichten, maar, geduld is wenselijk.

Je kan natuurlijk ook de eetbare planten kant en klaar bestellen via mij. Op de Albert Cuyp worden er 100% Biologische, direct van de Kwekerij ,verse kruidenplanten verkocht. Zoals bijvoorbeeld Basilicum, een rode, een citroen en de gewone Basilicum, Dille, Blad Peterselie, Koriander, Bieslook, Munt en de Rode Notenkruid.
Kijk hier maar naar het foto album die ik op de Kwekerij waar deze kruidenplanten worden gekocht, heb gemaakt.


naar boven top
Heb je een vraag of opmerking?
Ik antwoord niet direct, maar toch 1 x per maand mail maar naar mij.

Vriendelijke groeten en wellicht tot ziens
Ellen