Zelf je eigen
moestuintje opkweken

Beginnen in de vensterbank

Dat ik van de planten houdt is wel af te lezen aan de titel van mijn website. Maar het is de natuur in haar totaliteit die mij steeds weer verbazen kan.
Neem bijvoorbeeld de kleine zaden die kunnen uitgroeien tot grote, heerlijke vruchten_of groente dragende planten door er alleen voor te zorgen dat ze 5 elementen van de natuur tot hun beschikking hebben.
Water, warmte, licht, voeding en lucht.
Niet veel anders verloopt de ontwikkeling van de mens, graag vergelijk ik bij vragen betreffende de verzorging van planten deze met de verzorging van mensen.
Om mijn bezoekers ook te interesseren voor het zelf kweken van groenten en / of fruit, heb ik een kleine pagina gemaakt met uitleg over 'Wij willen zelf kweken'.
Ook zijn er ook een aantal pagina's met verschillende Eetbare Tuin producten.
Op de pagina Bestellen kan je bij mij terecht voor de verschillende zaden, natuurlijk kan je mij ook een e-mail sturen met je vragen.
Het hele jaar door heb ik de Spruitzaden, hierbij kan je denken aan o.a. Waterkers, Taugé, Mosterdzaad en meer.

Hier op deze bladzijde vindt je achter de foto's rechts meer uitleg over wat Spruitzaden nu eigenlijk zijn en hoe het makkelijk groeit in de vensterbank of keuken.

Misschien kan ik vast een beetje helpen bij het inrichten van de eetbare tuin, terras of balkon.
De eerste zaden gaan zo februari in een vensterbank kweekkasje in de potjes aarde of later einde voorjaar of zomer in de volle grond buiten. Het mag niet meer vriezen en het liefste de temperatuur niet onder 15*C.
De kleine plantjes kunnen naar buiten zodra er 4 á 5 blaadjes boven de grond staan en hier geldt dat de temperatuur boven de 10*C. zal moeten zijn.
Als voorbeeld hoe snel de Spruitzaden uit komen heb ik achter de foto hier de

tomaat met radijskers Dia_Show

ingepast van onder andere mijn zelfgekweekte Radijskers.
Het is een tijd geleden dat ik zelf zaadjes heb geplant in een kleine kweekbak, maar het resultaat ............... overheerlijk.
De tomaten zijn niet door mij gekweekt, dat komt later in het jaar hoop ik toch.
Het is nu toch nog echt te vroeg voor mijn eigen tomaatjes.

naar boven top
Heb je een vraag of opmerking?
Ik antwoord niet direct, maar toch 1 x per maand mail maar naar mij.

Vriendelijke groeten en wellicht tot ziens
Ellen