lavendula


Mobiel en Tablets
Bestellen
Wie ben ik, Wat doe ik
Waar ben ik
Persoonlijke noot
Tips en Trucs
Even Apart, Giftig
Speciale aandacht
Wereldse Wensen
De Plantenmarkt
Zelf Zaden Opkweken


waterkraan

Mail mij
2 voeten in het zand


home pagehome

worldly wishesOnze Wereld wereldbol
Petitie mooie koeien in de wei


Twee Mooie Koeien 2 mooie koeien


Kinderen naar School op school


Gekakel Vertaald kippenren


Eten Weggooien etensresten


Over de Bijtjes dahlia
de wereldse wensen
van de plantenparade

Wat er goed is en wat er beter kan

Hier ga ik ruimte maken voor wat er zo allemaal gebeurt of juist gebeuren moet met deze wereld. Er zullen petities en andere punten van aandacht op komen en ik hoop van harte dat het positieve een steeds grotere plaats gaat innemen. Op mijn Speciale aandacht pagina kan je nog meer lezen over allerhande belangrijke en minder belangrijke gebeurtenissen.

Naar aanleiding van een petitie voor koeien zonder oormerken die ik kreeg opgestuurd en heb ondertekend wil ik hieraan nog extra aandacht geven en krijgt het een eigen plekje op mijn website. Hier rechts kan je de petitie ondertekenen.

koeien zonder oormerk
Mooie foto's van koeien zonder oormerken


Onderstaand is een link naar een petitie tegen kinderarbeid in de wereld. Deze kwam ik tegen via mijn Treemagotchi boom als onderdeel van de actie die je kan maken als actieve kabouter. De Petitie is inmiddels verlopen, maar via de link kom je op de Stop Child Labour website.

stop de kinderarbeid


Een andere actie van de kabouters betreft het verspillen van voedsel.
Jaarlijks verdwijnt zo’n 10 procent van ons voedsel ongebruikt in de afvalbak. Hiermee gooit u niet alleen geld weg, het kost ook veel energie om dit voedsel te produceren. Ook u kunt waarschijnlijk meer besparen dan u denkt.
Doe de weggooitest , en ontdek of je teveel voedsel weg gooit.

Hier is de test van Milieu Centraal.
Vul de cijfers in gedurende 14 dagen en kopieer en plak het in een kladblok of Word zodat je het later makkelijk kan optellen voor de eten weggegooid eindtest  en wat je dat in €uries heeft gekost.


Meerdere acties kan je natuurlijk vinden op
treemagotchi


Belangrijk op deze aardbol zijn natuurlijk ook de Bijen, niet door iedereen geliefd vanwege het gezoem en het heen en weer vliegen wat ze steevast doen. Misschien dat de link hiernaast een beetje meer uitleg geeft over het nut en de noodzakelijkheid van het bestaan van deze mooie diertjes.

Op de website van het logo van NIZA waar ik in mijn speciale aandacht meer over zal gaan schrijven, kwam ik de volgende mogelijkheid tegen om zelf een 'steentje' bij te dragen. Mijn steen is geplaatst en de film zit in het geheugen voor de nabije toekomst.

naar boven top
Heb je een vraag of opmerking?
Ik antwoord niet direct, maar toch 1 x per maand mail maar naar mij.

Vriendelijke groeten en wellicht tot ziens
Ellen