tips and trics for plants
viooltjes paars en lila
Viooltjes

aloe vera zeer sterk
Aloë Vera

magnolia, de eerste bloeiende boom
Magnolia

grote tuinhortensia blauw en rose
tuin Hortensia

stamroosje zalm kleurigRoos op stam

tips en trucs....
van de plantenparade

En hulp van buitenaf

Lang heb ik nagedacht over de vraag hoe de "tips en trucs" bladzijde moest worden ingedeeld. Na regelmatige en zeker langdurige speurtochten op het Internet naar het antwoord op mijn verschillende vragen kwam ik tot de volgende conclusie.
Mijn kennis wat betreft het plantenrijk mag redelijk groot worden genoemd, maar ik kan niet op tegen de kennis van zo vele mensen samen op een plantensite.
Het antwoord op mijn vraag over het' hoe ga ik dit indelen' is hiermee beantwoord.
Aan de hand van dit vraag en antwoord forum wil ik mijn lezers een snelle en goede uitweg bieden naar de antwoorden op de meeste van hun vragen.
Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je niet eerst bij mij kan aankloppen voor antwoorden. Integendeel zelfs, ik geef graag antwoord en zal waarschijnlijk daarbij ook zelf veel nieuwe kennis opdoen en dat is mooi meegenomen.

Eerst even deze kleine tips

Voordat je nieuwe planten gaat planten in de volle grond of in grote bakken of potten vol aarde, doe je er goed aan om een ruime plek te graven en een emmer water inclusief de benodigde voeding erin te gieten voordat je de planten plaatst.
De(stenen) potten en/of (stenen) bakken goed reinigen met alleen water en zorg dat er genoeg gaatjes voor de waterafvoer in zitten. Ook de bodem bedekken met kleine steentjes zorgt voor extra goede afwatering.
Daarnaast kan je nog gebruik maken van gemengde aarde met houtsnippers. Zodoende is de grond goed luchtig zodat de wortels niet kunnen gaan rotten of in de winter gaan bevriezen.
Met kleine bakken zorg je er in het begin voor dat de grond licht vochtig is en geef de planten voor het plaatsen een dompelbadje met wat voeding, dit stimuleert de groei en bevorderd de hechting van de wortels.
Er zijn veel kuipplanten die liever in de winter een koele plaats in kelder of huis hebben, maar dit is niet altijd mogelijk.
Ik ben voorstander om voordat de vorstperiode invalt juist deze planten goed in te pakken en het liefst met een mix van oude bladeren en takken met daar doorheen ook hooi of stro, zeker de kruin van de plant.
Het wordt ook vaak aangeraden om deze in te pakken met plastic of noppen folie. Dit heeft niet mijn voorkeur omdat dit tijdens de enkele warmere en vooral zonnige dagen in de winter gaat condenseren en dan heel makkelijk weer opvriest waardoor de plant alsnog de winter niet overleefd.

naar boven top
Heb je een vraag of opmerking?
Ik antwoord niet direct, maar toch 1 x per maand mail maar naar mij.

Vriendelijke groeten en wellicht tot ziens
Ellen